Pályafelújítási munkálatok Farkashegyen

posted in: Bejegyzés szept 2009

Október elején nagyszabású pályafelújítási munkák kezdődtek repülőterünkön. Több, mint ezer köbméter termőföld felhasználásával és intenzív gépmunka segítségével kiegyenlítettük a futópálya délnyugati oldalát. A füvesítés után, idén júniusra használatra alkalmas lesz a pálya ezen része is.

Kecskeméti Tamás Budakeszi Polgármesterének írott levele:

Tisztelt Polgármester úr,

Örömmel tájékoztatom, hogy a Repülőtéren befejeződtek a talajjavítási munkálatok. Az Ön közreműködésével a bevásárlóközpont beruházóitól térítésmentesen kapott, onnan kitermelt termőfölddel a kifutópálya délnyugati oldalán mintegy háromszáz méteres hosszon végeztük el az egyenetlen talaj kijavítását, az új föld terítését, egyengetését és fűmaggal történő bevetését. A javított terület várhatóan jövő év májusában lesz alkalmas a repülőgépek le és felszállására, amennyiben az időjárás a fű megerősödését elősegíti.

A munkálatok gépköltségei kedvezményes áron (egyik klubtagunk vállalkozása végezte) a két honos repülőklubnak mintegy 5 millió forintjába került. A talajjavítási munkák elvégzése egyenes folytatása a Klubok évek óta folytatott felújítási tevékenységének, melynek keretében a hangárok felújítása és a parancsnoki épület állagmegóvása történt eddig meg. Farkashegy repülőtér az egyedüli magyar sportrepülőtér, amely képes volt saját erőből fejlesztésre, ráadásul külső támogatás és hitel felvétele nélkül.

Polgármester úr és a Hivatal közreműködését az engedélyezés és a termőtalaj diszponálása ügyében ezúton is megköszönöm.

Budakeszi 2008. október 21.

dr.Kecskeméti Tamás
Elnök
Aeroklub Farkashegy